Företag

Välkommen att bli medlem i Forserums Samhällsförening!


Medlemsavgiften är 100 kronor för ett år, för hela familjen.


Gör en inbetalning till
BankGiro 306-6297  eller S
wish

123 313 39 31 och ange namn, adress, telefon & e-post.
Forserums företag


Forserums näringsliv är präglat av diversifiering, samarbete, uppfinningsrikedom och överlevnadsförmåga. Våra företag bygger på en 150-årig tradition av att ta vara på möjligheterna. Nätverk finns bl.a. inom Forserums Hantverksförening, Forserums Industrinätverk och Nässjö Näringslivs AB.


Här ett urval av företag i dagens Forserum:


Bengtssons Mekaniska AB

Underleverantörsföretag med en maskinpark med kapacitet för tillverkning inom bland annat vård och omsorg, butiksinredningar och produktexponering. Pulverlackering och montering till färdig produkt. Cirka 25 medarbetare.

www.bengtssonsmek.se


CEOS AB

Specialister på träbaserat skivmaterial och massivträ. Viss egen tillverkning av t.ex. laminat. Marknadsledande distributör till svensk snickeri-, inrednings- och möbelindustri. Huvudkontor, försäljning och lager finns i Forserum. Cirka 50 medarbetare.

www.ceos.se


Expodul Inredningar AB

Tillverkar och säljer inglasade uterum, inglasningar, verandor och friggebodar. Säljer också pvc-fönster och –dörrar samt trädgårdsbelysningar. Flyttade till Forserum från Rogberga 2011. Cirka 50 medarbetare.

www.expodul.se


Forserum Safety Glass AB, FSG

Utvecklar och producerar produkter av förädlat planglas åt tillverknings-industrin, byggnads- och anläggningsindustrin, möbelindustrin, företag som sysslar med köks- och badrumsinredning samt inom branschen för solfångare. Planglasförädling från enstycksproduktion till långa serier. Cirka 50 medarbetare.

www.fsglass.se


Forserums Verktygsindustri AB

Utvecklar och legotillverkar detaljer i tunnplåt till kunder i södra Sverige. Detaljerna pressas, stansas och bockas. Företaget svetsar, slipar, monterar, packar och lagerhåller och erbjuder även laserskärning, lackering och annan ytbehandling. Cirka 30 medarbetare.

www.forserums-verktyg.se


FV-Elektro AB / Tåg1

Utvecklar och tillverkar elektrosystem för husvagnar, husbilar och båtar. Företaget är också en av landets största importörer och säljare av Märklin modelljärnvägar. 6 medarbetare.

www.fvelektro.nu


HSM i Forserum AB

Tillverkar apparatskåp för fastighetsautomation inom värme och ventilation och då som underleverantör till styr- och reglerföretag. Medverkar vid ombyggnationer och moderniseringar. Cirka 10 medarbetare.

www.hsm.se


JELD-WEN Sverige AB

JELD-WEN Europa är den ledande dörrleverantören på den europeiska marknaden. Sortimentet omfattar standarddörrar, exklusiva högkvalitetsdörrar, specialdörrar samt alla tänkbara projektdörrar. Säljs främst under varumärket Swedoor. Cirka 600 anställda i Sverige.

www.swedoor.se


Ragnars Inredningar AB

Utvecklar, tillverkar och säljer egendesignade möbler och inredningar för kontors- och offentlig miljö. Företaget flyttade till Forserum från Öggestorp 2009. Cirka 20 medarbetare.

www.ragnarsinredningar.se


Sivab Pressverktyg

Tillverkar kompletta verktyg för plåtpressning. Finns idag i Huskvarna, men flyttar till nybyggda lokaler utmed Rv 40 i Forserum hösten 2015.

www.sivab.com


Skanska Asfalt & Betong AB

Brytning och tillverkning av makadam i olika fraktioner från eget bergbrott. Företaget driver också en asfaltsstation. Råvaran är diabas och kvartsit. I Forserum arbetar cirka 15 medarbetare.

www.skanska.se


Texprint AB

Med en, för Sverige, unik maskinpark trycker och förädlar vi kläder. Vi trycker effektivt digitala fullfärgstryck direkt på kläder till rimliga priser utan uppstarts- och färgblandninskostnader.

www.texprint.se


Törnbloms Design AB

Utvecklar skräddarsydda lösningar för framhävning av produkter åt varumärkesägare. T.ex. shop in shop, produktdisplayer, butiksinredningar, mässmontrar. Allt från ide till produktion. Verksamheten omfattar även måttbeställda möbler för hemmabruk. 4 medarbetare.

www.tornbloms.se


Morgana

Morgana är helhetsleverantör av kundanpassade och flexibla lösningar för Kontor, Offentlig miljö och Bostadsutveckling. Vi erbjuder en rad olika rumsskapande element i form av Glaspartier, Dörrar och Väggar.

www.morgana.se
Ansvarig för sidan är Forserums samhällsförening

kontakt : info@forserum.eu